Nova istorijski najniža vrednost dinara

Bez autora
Mar 01 2012

Dinar će sutra prema evru oslabiti za 0,2 posto i zvanični srednji kurs će biti 110,8235 dinara za jedan evro. To će biti nova istorijski najniža vrednost dinara. Na mesečnom nivou dinar će prema evru oslabiti za pet, a na godišnjem za 6,1 posto. NBS je danas na Međubankarskom deviznom tržištu prodala 20 miliona evra, kako bi ublažila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa.Od početka godine centralna banke je na Međubankarskom deviznom tržištu prodala ukupno 208,5 miliona evra.

Nova istorijski najniža vrednost dinaraDinar će sutra prema evru oslabiti za 0,2 posto i zvanični srednji kurs će biti 110,8235 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

To će biti nova istorijski najniža vrednost dinara.

Na mesečnom nivou dinar će prema evru oslabiti za pet, a na godišnjem za 6,1 posto.

NBS je danas na Međubankarskom deviznom tržištu prodala 20 miliona evra, kako bi ublažila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa. Od početka godine centralna banke je na Međubankarskom deviznom tržištu prodala ukupno 208,5 miliona evra.

Indikativni kurs dinara prema američkom dolaru u četvrtak popodne je bio 83,1821 i za 0,4 posto je slabiji nego prethodnog dana.

Na mesečnom nivou domaća valuta je prema američkoj slabija za 3,9, a na godišnjem za 9,1 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik